More Website Templates at TemplateMonster.com!

O nas

V Krajinskem parku Goričko, na skrajnem severozahodu Goričkega, v vasi Fikšinci se nahaja vinogradniška domačija Gjerkeš.

Domačijo smo obnovili leta 1995 in pri tem ohranili vse značilnosti stanovanjske hiše iz leta 1925. Že pred tem pa smo leta 1992 na najlepših legah okrog hiše zasadili vinograd v katerem uspevajo sorte laški rizling, renski rizling, chardonnay, rumeni muškat in sivi pinot.

Usmerjeni smo v stekleničenje vrhunskih buteljčnih vin, ki dosegajo odlične rezultate tako na lokalnih tekmovanjih v okviru društva vinogradnikov, kot tudi na mednarodnih tekmovanjih kot so Vino Slovenija Gornja Radgona, tekmovanje Trideželnega parka, Decanter London, AWC Vienna, Chardonnay du Monde in GAST Split.

Stara klet je postala premajhna, zato smo leta 2011 začeli z gradnjo nove sodobne kleti, ki bo zagotavljala najvišje higienske standarde, ter uporabo najmodernejših tehnologij in nam tako omogočala še kvalitetnejše delo v prihodnje.

Integrirana pridelava

Naše vinograde obdelujemo po sistemu integrirane pridelave!

Integrirana pridelava je naravi prijaznejši način pridelave, ki poteka pod rednim nadzorm kontrolnih služb. Pri integrirani pridelavi se daje prednost naravnim ukrepom pred uporabo fitofarmacevtskih in biotehničnih ukrepov, uporaba gnojil je nadzorovana in strokovno utemeljena na podlagi analize tal in potrebe rastlin, zmanjšana je uporaba pripravkov za varstvo rastlin, uporabljajo pa se lahko le dovoljeni pripravki.

Zdruzenje druzinskih vinogradnikov Slovenije

Smo člani Združenja družinskih vinogradnikov Slovenije!

Združenje družinskih vinogradnikov Slovenije ali skrajšano ZDVS je organizacija, ki združujeje slovenska družinska vinogradniško-vinarska posestva, kjer pridelava vina temelji na grozdju pridelanem v lastnih vinogradih.